- មី (ស្រុសជាមួយនឹងទឹកក្តៅ ហើយលាងជាមួយនឹងទឹកត្រជាក់) 300 ក្រាម
- គ្រឿងសមុទ្រ/ សាច់ជ្រូក/ សាច់គោ 100 ក្រាម
- ខាត់ណា (ស្រុសវាក្នុងទឹកពុះ 2-3 នាទី ហើយដាក់ត្រាំក្នុងទឹកត្រជាក់រួចស្រស់ទឹកចេញ) 50 ក្រាម
- ប្រេងខ្យង អាជីណូម៉ូតូ 1 កញ្ចប់/30 ក្រាម
- ខ្ទឹមសចិញ្រ្ចាំ 2-3 កំពឹស
- ប្រេងឆា 20 ក្រាម
មីឆា
''ប្រេងខ្យង អាជីណូម៉ូតូ''

- ដាក់ប្រេងឆាក្នុងខ្ទះឱ្យក្តៅ
- ដាក់ខ្ទឹមសចូល ហើយច្របល់រហូតដល់វាប្រែពណ៌រាងត្នោតបន្តិច
- ដាក់សាច់ចូល ហើយកូរវា 1-2 នាទី
- ចាក់ ''ប្រេងខ្យង អាជីណូម៉ូតូ'' 1/3 នៃកញ្ចប់
- ដាក់បន្លែ បន្ទាប់មកចាក់មីចូល
- ចាក់ប្រេងខ្យង ដែលនៅសល់ (2/3 នៃកញ្ចប់) ហើយច្របល់ឱ្យសព្វ
- ឆាប្រហែល2-3 នាទី
- ថែមទឹកបន្តិចបើស្ងួតពេក
- ដួសដាក់ចានជាការស្រេច